De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van maandag, 1 december 2014.

Hoofdartikelmaandag, 1 december 2014

De Sionsberg failliet

Ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum is failliet verklaard. De uitspraak van de rechter is het voorlopige eindpunt in ontwikkelingen die zich over een aantal jaren uitstrekken. Hoe alle betrokkenen hun rol hebben gespeeld, is nog niet precies duidelijk. Er moet een deugdelijk onderzoek komen naar het doen en laten van iedereen die te maken heeft (gehad) met het ziekenhuis.

Regiomaandag, 1 december 2014

Geen prikstok maar digitaal ijsdikte meten

Sneek - Meten is weten, een vaak gebruikte uitdrukking. Dat geldt zeker voor de dikte van een ijsvloer die duizenden mensen moet kunnen dragen: veiligheid staat voorop. De Friesche IJsbond wil moderne digitale hulpmiddelen gebruiken om de dikte van de ijsvloer te bepalen.

Regiomaandag, 1 december 2014

CDA voor molens Afsluitdijk

Leeuwarden - Het CDA in Fryslân stelt haar standpunt in de windmolendiscussie bij. De partij kiest nu voor een dubbele lijnopstelling langs de Afsluitdijk. Dat werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de ledenvergadering van het CDA Fryslân.

Regiomaandag, 1 december 2014

Staf Sionsberg peilt draagvlak doorstart

Dokkum - De medische staf van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is een website begonnen om te peilen hoeveel draagvlak er in de samenleving is voor de plannen voor een doorstart van het ziekenhuis. Via de website www.mcsionsberg.nl kunnen mensen hun steun betuigen voor het behoud van De Sionsberg. 'Uw ondersteuning is hard nodig. Anders komt een goed plan niet van de grond en gaat het verkeerd met de zorg in Noordoost Fryslân', melden de specialisten op de website.

Geloof & Kerkmaandag, 1 december 2014

Geslaagd Gospel Event krijgt vervolg

Leeuwarden | Het Gospel Event Leeuwarden dat zaterdagavond in kerkgebouw De Fontein in Leeuwarden werd gehouden, krijgt volgend jaar een vervolg. Met 270 bezoekers en een enthousiast projectkoor van veertig leden is het project geslaagd, zegt Geert Luinstra van gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden.

Geloof & Kerkmaandag, 1 december 2014

Duitse kerk zoekt 'reformatiesongs' voor 2017

Hannover - Bij het Reformatiejubileum in 2017 moeten nieuwe liederen klinken. De Evangelische Kirche Deutschland (EKD), het grootste protestantse kerkverband van Duitsland, en de Deutsche Kirchentag zijn op zoek naar 'reformatiesongs'. Ze schrijven een wedstrijd uit voor geloofsliederen voor een gemeenschappelijke liederenbundel.

Sportmaandag, 1 december 2014

Voetbalsters van Oranje horen er zeker in Europa nu helemaal bij

Het Nederlands dameselftal kwalificeerde zich afgelopen donderdag voor het eerst in de historie van het vrouwenvoetbal voor het WK. In de zomer van 2015 gaan de oranje leeuwinnen in Canada de strijd aan met de beste landen van de wereld om de felbegeerde wereldtitel. Horen we er nu helemaal bij als vrouwenvoetballend Nederland?

Sportmaandag, 1 december 2014

Arm van Mac-Intosch, een van de drie die Higler zag

Twee keer keek Calvin Mac-Intosch zaterdagavond verschrikt op. Zoals ver na afloop van de 0-2 nederlaag tegen AZ, toen vele media ineens wat van hem wilden. Dat was hij niet gewend, meestal kon de tot zaterdag als invaller of bankzitter acterende verdediger ongehinderd door het perscordon lopen in de mixed zone. De aandacht had echter alles te maken met dat andere schrikmomentje: de strafschop die de gasten zaterdag vlak voor rust kregen.

Sportmaandag, 1 december 2014

AZ laat Cambuur zien wat subtop is

Volgens rasoptimisten zou SC Cambuur al niet meer over handhaving, maar over play-offs voor Europees voetbal moeten praten. Dat dat laatste op dit moment nog een brug te ver is, bewees de kansloze nederlaag zaterdag tegen sterker AZ: 0-2.

Sportmaandag, 1 december 2014

Boze De Roon wil zichzelf wel door deur heen gooien

De stemming in de kleedkamer van Heracles Almelo was na afloop uitgelaten. De ploeg van trainer John Stegeman pakte zaterdagavond de derde zege op rij en het was meteen ook de derde opeenvolgende overwinning van de Almelose formatie in het Abe-Lenstrastadion. Aan de andere kant van de gang was er weinig reden tot lachen. ,,Ik was emotioneel en heel boos. Het liefst wilde ik mezelf wel door de deur heen gooien", bekende een gelaten aanvoerder Marten de Roon.

Sportmaandag, 1 december 2014

Heerenveen maakt vrije val op de ranglijst

Heerenveen - Voor de zevende keer op rij slaagde sc Heerenveen er zaterdagavond niet in om de winst te pakken. Voor eigen publiek werd verloren van laagvlieger Heracles Almelo (0-1), dat net als hekkensluiter FC Dordrecht eerder dit seizoen drie kostbare punten ophaalde in het Abe-Lenstrastadion. De Friese ploeg is daardoor bezig aan een vrije val op de ranglijst. Het zijn zorgelijke tijden voor de formatie van trainer Dwight Lodeweges.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties