De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 december 2012.

Economiezaterdag, 1 december 2012

Sneker A&R Carton wil groeien na overname

Sneek | De kartonfabrieken van A&R Carton in Sneek en het Duitse Bremen zijn verkocht aan de Amerikaanse multinational Graphic Packaging. Die wil met de overname groeien op de Europese markt voor verpakkingen van bier en dranken. De Sneker vestiging rekent op meer productie en werkgelegenheid.

Economiezaterdag, 1 december 2012

Nieuwe regeling subsidie voor aankoop zonnepanelen

Den Haag | Volgend jaar komt er een nieuwe regeling voor subsidie bij de aankoop van zonnepanelen. Dat meldt het Agentschap NL van het ministerie van Economische Zaken. Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen 15 procent van het aankoopbedrag terugkrijgen.

Hoofdartikelzaterdag, 1 december 2012

Advent: geen tijd voor de waan van de dag

Morgen begint in de kerken een bijzondere periode: advent. De horizon van de komende vier weken is het kerstfeest. Advent is de periode van het komende, van verwachting.

Regiozaterdag, 1 december 2012

Centrale As valt mogelijk duurder uit

Leeuwarden | De aanleg van grote verkeersprojecten zoals de Centrale As (eind 2015 klaar) valt mogelijk veel duurder uit. Over alles wat vanaf 2014 gebeurt, moeten gemeenten en provincies namelijk 21 procent btw betalen.

Regiozaterdag, 1 december 2012

Titel Culturele hoofdstad is stap dichterbij

Patrick van ’t Haar

Regiozaterdag, 1 december 2012

Thialf krijgt concurrentie van Zoetermeer

Heerenveen | Er komt mogelijk een grote concurrent voor de A-status van ijsstadion Thialf. De baan met die status krijgt in Nederland de grote internationale schaatstoernooien toegewezen. Thialf, die al een kwart eeuw onbetwist de Nederlandse thuisbasis is voor grote toernooien, heeft onlangs de steun gekregen van schaatsbond KNSB, op voorwaarde dat Provinciale Staten kiezen voor vernieuwbouw mét de bouw van een tweede hal, exclusief voor trainingen van de topsporters.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 december 2012

Parochies De Viersprong zoeken nieuwe naam

Bolsward | De parochies van samenwerkingsverband Viersprong (Bolsward, Makkum, Witmarsum en Workum) hebben een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam. Op 1 januari 2014 fuseren de parochies tot één nieuwe parochie.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 december 2012

Schriftgedichten worden gebundeld

Leeuwarden/Heerenveen | De Schriftgedichten die drie jaar lang in het Friesch Dagblad en de landelijke weekkrant Het goede leven zijn verschenen, worden gebundeld. Vorige week verscheen, bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar, het laatste Schriftgedicht.

Sportzaterdag, 1 december 2012

‘Mister Zwaluwen’ gaat met Heerenveense Boys voor zege

Marius Hendriks vindt het te veel eer om hem nog steeds ‘mister Zwaluwen’ te noemen, maar het is wel de club waar hij tot zijn 38e in het eerste elftal speelde. Inmiddels achttien jaar later en tien clubs verder is de 55-jarige Goutumer hoofdtrainer van Heerenveense Boys. Met die club moet hij vanmiddag in een onvervalste topper in de tweede klasse I aantreden tegen zijn ‘oude liefde’ Leeuwarder Zwaluwen.

Sportzaterdag, 1 december 2012

Nordfeldt, De Roon en Pappa in basiself bij Heerenveen

Heerenveen | Kristoffer Nordfeldt kan zaterdag het doel van sc Heerenveen weer verdedigen. De Zweed stond vanwege een dijbeenblessure vier weken aan de kant. Hij keert direct terug in de basis voor het uitduel met Willem II. Hij werd de afgelopen weken vervangen door Brian Vandenbussche.

Sportzaterdag, 1 december 2012

De ogen van hele natie zijn gericht op Marco Pappa

Marco Pappa start vanavond voor het eerst in de basisopstelling bij sc Heerenveen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Willem II. De 25-jarige Guatemalteekse speler moest drie maanden wachten op dat gelukzalige moment sinds zijn entree in Fryslân. ,,Ik heb hard gewerkt voor dit moment en ben blij dat het zover is. Ik hoop een goede wedstrijd te spelen en dat we winnen. Want het gaat om het team. Niet om mij.”

Sportzaterdag, 1 december 2012

Tighadouini trakteert Cambuur op zege

Leeuwarden | Twee weken geleden zei heel Cambuur dat het na vier tegenvallende resultaten tijd werd voor een zegereeks. Die is er inmiddels: de 3-2 winst op Telstar was de derde op rij. Vooral dankzij een jarige, niet-alledaagse uitblinker.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties