De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Cultuurdonderdag, 30 augustus 2007

puur genieten bij openingsconcert Visserijdagen
JACK FRÖLICH
De visserijdagen zijn niet meer uit Harlingen weg te denken. In de Grote Kerk vond gisteravond het achtenveertigste openingsconcert plaats waarin als solisten de sopraan Miranda van Kralingen en de tenor Arwin Kluft optraden. De solisten werden begeleid een showorkest onder leiding van Thijs Oud en pianist Wolfert Brederode.
Het concert werd geopend met mooie instrumentale bewerking van Rood, de bekende song van Marco Borsato. Het was een spetterend begin van een concert vol verrassingen. Arwin Kluft vervolgde het programma met onder andere de aria Nessun Dorma uit de opera Turandot van Puccini die hij indrukwekkend vertolkte. Vervolgens zong hij een totaal ander lied namelijk O sole mio, een bekend Napolitaans lied uit 1898, waarbij Miranda van Kralingen even met de Engelse versie even ‘inbrak’. Hubert Heeringa speelde hierna op mondharmonica en altsax samen met het orkest het nummer ‘dat mistige rode beest’ van Rogier van Otterloo uit de film Turks fruit. Hij wist de bijzondere sfeer die dit nummer in zich heeft bijzonder mooi te vertolken.
Toen was het de beurt aan Miranda van Kralingen. Zij zong heel subtiel het prachtige wiegelied Summertime met pianobegeleiding van Wolfert Brederode. Dat Van Kralingen zich gemakkelijk voelt in allerlei stijlen bewees ze wel toen ze op een jazzachtige manier de song I believe vertolkte en daarna even gemakkelijk de aria O Mio babino van Puccini.
Kluft en Van Kralingen besloten het programma voor de pauze met de song Amigos para siempre van Andrew Lloyd Webber die hij schreef voor de Olympische Spelen in Barcelona. Het viel op dat hun stemmen bijzonder mooi met elkaar combineerden.
Na de pauze had het programma een ander karakter. Dat kwam direct al naar voren in Peter Gunn Theme gespeeld door Hubert Heeringa en het orkest. Van Kralingen zong hierna een paar prachtige intieme liederen waaronder La chanson des Vieux Aments van Jacques Brel en Send in the Clowns van Stephan Sondheim. Het luisteren hiernaar was puur genieten. Wolfert Brederode toonde zich een pianist en begeleider van grote klasse.
Bui Doi is een prachtige song uit de musical Miss Saigon die indrukwekkend gezongen werd door Arwin Kluft met begeleiding van het orkest met een arrangement van Thijs Oud. Het speciaal voor deze gelegenheid voornamelijk uit amateurs samengestelde orkest speelde en begeleidde uitstekend in zowel de lichte als de klassieke nummers. Heel bijzonder was het nummer The Devil Went Down in Georgia waarin Hubert Heeringa op altsax en Meta Oud soleerden.
Het was zondermeer een prachtig en afwisselend concert waarin zowel Miranda van Kralingen als Arwin Kluft met veel enthousiasme en zichtbaar plezier zongen.
Openingsconcert Visserijdagen met medewerking van de Superband o.l.v. Thijs Oud en als solisten Miranda van Kralingen en Arwin kluft
Plaats: Grote Kerk, Harlingen
Belangstelling: uitverkocht
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties