De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 februari

Regiowoensdag, 2 november 2005

Kop klleiner‘Nieuwe organisatie voor sociaal werk’
Damwoude - De gemeenteraad van Dantumadeel laat onderzoeken of de sociale werkvoorzieningen in de regio opgeheven kunnen worden om plaats te maken voor een compleet nieuw werkbedrijf. Het onderzoek moet voor april worden afgerond.
De sociale werkvoorzieningen in Noordoost-Fryslân (Trion en Oostergo) verkeren in grote financiële moeilijkheden. ,,Wanneer er geen keuzes worden gemaakt, wordt er door de gemeenten alleen maar meer geld in plaats van meer werk naar deze bedrijven gebracht.’’
De directeuren van Trion en Oostergo willen vanwege de financiële problemen hun krachten bundelen via een fusie. Maar volgens de ChristenUnie gaat een fusie nog niet ver genoeg. In een compleet nieuw werkbedrijf zouden ook werklozen die een reďntegratietraject ondergaan aan de slag kunnen. Voordeel is dat er dan ook geld uit de Wet Werk en Bijstand naar de bedrijven geloodst kan worden. Het nieuwe werkbedrijf zou opgezet moeten worden voor de hele Noordoosthoek. Verantwoordelijk wethouder Van der Ploeg zat zelf ook al in deze richting te denken en heeft beloofd voor 1 april een dergelijk onderzoek af te ronden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties