De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiomaandag, 2 december 2002

‘Gelukszoeker’ krijgt geen plek op PvdA-lijst
Heerenveen - De Friese PvdA-afdelingen willen niet dat een ‘gelukszoeker’ van buiten hun partij zomaar kandidaat wordt gesteld voor Provinciale Staten. Ze hebben de vrouw in kwestie, Anneke Eisinga uit Buitenpost, van de kandidatenlijst gegooid.
Eisinga (47) had gereageerd op de advertentie waarin het gewestelijk partijbestuur sollicitanten, ook niet-leden, opriep voor een plek op de PvdA-lijst voor de statenverkiezingen in maart. Eisinga solliciteerde, en werd door de selectiecommissie op plaats 16 gezet: een stuk hoger dan haar plaatsgenoot Aafke Postma, die op 20 stond.
Postma (34) is secretaris van de PvdA-afdeling Achtkarspelen en dochter van wethouder Postma. Haar afdeling reageerde zaterdag, bij monde van oud-statenlid Bareld de Vries, woedend op de kandidatuur van mevrouw Eisinga. De Vries noemde het onbestaanbaar dat een ,,gelukszoeker’’ van buiten de partij zomaar geplaatst zou worden bóven een trouw afdelingslid dat bovendien afkomstig is uit een echt ,,sociaal-democratisch nest’’. Toen het op stemming aankwam, bleek dat mevrouw Eisinga geen steun kreeg van de vergadering. Ze is van de lijst afgehaald.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties