De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Regiomaandag, 2 december 2002

Bilker: Kamerdebat over vuurwerk in de Kollumerwaard
Munnezijl – De gemeente Kollumerland vindt dat er een debat in de Tweede Kamer moet komen over de toewijzing van de Kollumerwaard als opslagplaats van vuurwerk.
De gemeente wil dat er op landelijk niveau wordt gepraat over de voor- en nadelen van een vuurwerkconcentratiegebied in de Kollumerwaard en het Brabantse Ulicoten. Bilker wil met name antwoord op de vraag waarom de opslagplaats bij een nationaal park wordt aangelegd. ,,Dęr haw ik noch noait in goed antwurd op hân.’’
Het steekt Bilker dat hij en zijn collega van de gemeente Baarle Nassau niet zijn uitgenodigd door minister Kamp om te praten over de toewijzing. ,,Ik haw it wol besocht, mar dat fűn de minister net noadich. Dat fyn ik hiel slim. Unfatsoenlyk, ja. As it om in stęd gie, hie er wol kaam’’, aldus Bilker.
Volgens de burgemeester was een gesprek op zijn plaats geweest, omdat Kollumerland en Baarle Nassau een landelijk probleem moeten oplossen. De burgemeester wil nu de discussie over de aanwijzing van het vuurwerkconcentratiegebied aanzwengelen via contacten in de Tweede Kamer.
Bilker denkt niet dat de komst van de vuurwerkbedrijven naar Munnekezijl te keren is, maar hoopt met het debat draagvlak te krijgen voor financiële genoegdoening. ,,Yntern hawwe wy al kompensaasjesaken útsocht, węrfan wy fine dat dy perfoarst oan de oarder binne. Wy wolle no formeel prate oer kompensaasjemaatregels.’’

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties