De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportmaandag, 2 december 2002

VVOG maatje te groot
Drachtster Boys: loon van de angst
BERT KALTEREN
Drachten Drachtster Boys had zaterdag in het inhaalduel tegen VVOG goede zaken kunnen doen, maar verzuimde een inhaalslag te maken. De formatie van trainer Wieb Rodenhuis was niet in goede doen en kreeg het loon van de angst gepresenteerd. De nederlaag kwam nog harder aan, omdat naaste concurrent DVS33 Harkemase Boys versloeg, waardoor de Drachtsters zelf verder achterop raakten.

Drachtster B. VVOG 1-3

Op eigen veld blijkt Drachtster Boys tot dusverre niet in staat tot grootse daden. Dit seizoen werd in het Drachtster Bos alleen gewonnen van ACV (2-0). Dat was ook de enige keer dit seizoen dat de manschappen van Rodenhuis de eigen aanhang lieten juichen. De overige vier thuisduels gingen (doel)puntloos verloren, waarbij in drie van de vier gevallen sprake was van een kansloze missie. Zaterdag incasseerden de Drachtster alweer de vijfde thuisnederlaag.
Positief was dat er in elk geval een tegendoelpunt van Drachtster Boys op papier kwam. Maar dat was slechts een schrale troost, omdat het effect van de gelijkmaker van Richard van der Wal net even meer dan zestig seconden duurde. Daarna trok de formatie van trainer Jan Schulting, die de beschikking heeft over een paar uitstekende aanvallers, de partij weer naar zich toe. Het betekende tegelijkertijd het breekpunt in de wedstrijd.
Rodenhuis heeft ook geen verklaring voor de mindere thuisprestaties van zijn ploeg. Op vreemde bodem werden tot nu toe al tien punten bijeen gesprokkeld en dat staat in schril contrast met de buit op eigen veld (drie punten). Op de n of andere manier kan het vreemdelingenlegioen van de Britsumer oefenmeester voor eigen publiek de prestatiedruk niet aan. Ook zaterdag tegen VVOG niet. ,,We zijn met te veel schroom gestart. We leunden angstig achterover en gaven te veel ruimtes weg, vond Rodenhuis.
Daardoor had Drachtster Boys de grootste moeite om in de wedstrijd te komen. Toch was het eerste kansje voor de thuisclub, maar na een slippertje van Teunis Kramer schoot Van der Wal te slap in. Daarna buitte VVOG de aanvalsdrang en het surplus aan kwaliteit uit en Drachtster Boys stond er bij en keek er naar. Dat gebeurde toen Jeroen van de Berg op links ongestoord de achterlijn haalde en Dirk-Jan Beeftink bij de tweede paal simpel 0-1 scoorde.
Maar gaandeweg kwam de thuisclub aanvallend beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Van der Wal die eerst Duncan van Koesveld uitkapte en vervolgens doelman Fabian Bouwman in de linkerhoek kansloos liet, 1-1. Het juichen was nog maar nauwelijks verstomd of de 1-2 stond alweer op het scorebord. Beeftink schudde Jan Ruurd Koopmans eenvoudig af en stelde Arjan Louwen in staat te scoren.
Daarna was de thuisclub even de weg kwijt, maar via Van der Wal en Dennis Jansen was de gelijkmaker op slag van rust dichtbij. ,,Ik had ook beslist het idee dat er meer inzat. Maar door persoonlijke fouten krijgen we steeds goals tegen en daar is niet tegen te spelen. De wedstrijden die we hebben gewonnen stond iedereen er, maar dat was nu niet zo, aldus Van der Wal.
Toch ging Drachtster Boys na de pauze op jacht naar de gelijkmaker. Jansen was er koppend dichtbij. Maar na een misser van invaller Gideon Kruiselbrink (voor Hung Pham) liet Beeftink zijn maatje Van de Berg 1-3 scoren. ,,Dan komen de klappen die we de laatste weken hebben gehad weer naar boven, signaleerde Rodenhuis. Maar ook in de afwerking ontbeerde de thuisclub scherpte en dat kon met name Jansen zich aanrekenen.
De komende weken zal Drachtster Boys met Apeldoorn, Nunspeet en Dronten haar slag moeten slaan. ,,De cruciale duels komen er aan, maar het is allemaal heel kwetsbaar. Willen we een kans maken dan zal iedereen top moeten zijn, zei Rodenhuis.
Drachtster Boys VVOG 1-3 (1-2). 10. Dirk-Jan Beeftink 0-1, 28. Richard van der Wal 1-1, 29. Arjan Louwen 1-2, 65. Jeroen van de Berg 1-3. Scheidsrechter: M.Bellinga (Leeuwarden). Gele kaart: Tim Bakker, Dennis Jansen en Sjoerd Jager (Drachtster Boys).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties