De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Economiewoensdag, 20 november 2002

Weidekoeien mogelijk weer op veemarkt
Surhuisterveen – Als het aan CDA Tweede Kamerlid Joop Atsma ligt worden veemarkten weer opengesteld voor weidekoeien. Hij gaat hiertoe vandaag, tijdens de behandeling van de Landbouwbegroting in de Kamer, een voorstel indienen.
Tijdens de mkz-crisis is bepaald dat alleen koeien die op de veemarkt worden aangeboden, alleen als slachtkoe mogen worden verhandeld. Atsma wil minister Veerman van Landbouw bewegen deze regel te verruimen. ,,Weidekoeien die aan het eind van de dag op de veemarkt onverkocht achterblijven, kunnen dan alleen nog maar als slachtkoe worden verkocht. Dat betekent voor de verkoper een forse financiële strop, want slachtkoeien brengen minder op.”
Atsma gaat vandaag ook pleiten voor verruiming van de stimuleringsgebieden voor de glastuinbouw. Verspreid over Nederland, waaronder in Berlikum, liggen 10 gebieden waar glastuinbouwers uit het Westen een nieuw bedrijf kunnen beginnen.
,,Deze 10 gebieden krijgen miljoenen overheidssubsidie als ze hun project binnen vijf jaar afronden. In de praktijk is dat onhaalbaar, dus ga ik de minister vragen deze termijn te verruimen.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties