De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportwoensdag, 20 november 2002

Spitspositie staat schutter Johan Wijnsma goed
Leeuwarden – Scoren is Johan Wijnsma van eersteklasser Leewarder Zwaluwen niet vreemd. Als middenvelder pikte hij elk seizoen zijn doelpuntjes wel mee.
Dit seizoen is de inmiddels 32-jarige Leeuwarder door de nieuwe trainer Hans de Jong in de spits geposteerd. En dat gaat Wijnsma tot dusverre goed af. Afgelopen weekeinde was hij twee keer succesvol in het met 3-0 gewonnen thuisduel tegen Viboa. ,,Het gaat wel aardig’’, zegt Wijnsma bescheiden.
Met zeven treffers is hij zelfs één van de productiefste spelers in de eerste klasse E. Alleen Oane Hornstra (Heerenveense Boys) deed het met acht doelpunten beter. ,,Je moet daar natuurlijk wel wat geluk bij hebben. Als je in de spits staat is de assist heel belangrijk. Ik denk dat van de vijftien treffers die we hebben gemaakt Richard van Gelderen de meeste heeft voorbereid. En als ze de ballen panklaar neerleggen is het niet moeilijke meer.’’
Het was tegen Viboa de derde keer dit seizoen dat Wijnsma twee keer scoorde. ,,We spelen iets anders dan vorig seizoen en zoeken iets sneller dan we gewend waren de diepte. Daarvoor heeft de trainer in de spits gekozen voor de meest balvaste speler en met mijn lengte kan ik ook de bal doorkoppen. Ik moet zeggen dat het tot op heden een goede keuze is geweest en het pakt aardig uit. Als spits sta je er toch om te scoren.’’

Stroef

De start van Zwaluwen na de degradatie uit de hoofdklasse was stroef. ,,We waren vaak wel de betere ploeg, maar dat kwam niet tot uitdrukking in de score. We gaven het vaak weg. Het is zaak dat we de stijgende lijn tot de winterstop doorzetten en dan proberen een plaats bij de eerste vijf te pakken, want we hopen wel op een periodetitel’’, zegt Wijnsma die beseft dat er dan gescoord moet worden. ,,Maar ik kan net zo genieten van een voorbereidende actie waaruit wordt gescoord. Dat is net zo belangrijk. Maar ik klaag niet als ik elke week mijn doelpuntje meepik.’’
16: Ritske Reitsma (AVC).
13: Hendrik de Vries (Tollebeek).
11: Jelte Raap (HJSC).
10: Marco Ottens (Mulier), Jiri Simecek (De Sweach), Joute van der Meulen (Rijperkerk).
9: Stefan Buitenhuis (WHC), John Heijen (SV Marknesse), Remco ten Hoeve (DWP), Marco van der Veen (Rottevalle) en Cornelis de Jong (Boornbergum’80).
8: Antwin Grevengoed (SDC Putten), Oane Hornstra (Heerenveense Boys), Douwe Posthumus (Nijland), Pieter van den Bosch (Kootstertille), Kor Elzinga (Veenwouden) en Gert Jan Tolsma (Blue Boys).
7: Nick Kok (Be Quick’28), Peter Brouwer (CSV Apeldoorn), Yves Heskamp (Genemuiden), Johan Wijnsma (Leeuwarder Zwaluwen), Roelof Koop (BCV), Meindert Postma (Friese Boys), Tinus Vermaning (Waterpoort Boys), Jacob van der Meer (Balk), Robert Sybesma (SDS), Jan Hiemstra (Kootstertille), Youri da Silva Victoria (Creil), Johannes Kuperus (VVI), Durk Harm Roorda (AVC), Paul de Groot (Beetgum), Marcel Hoekstra (Blue Boys), Jan Yde van der Kooi (Ternaard), Hoeke Sjouke Hiemstra (VCR) en Jelmer Visser (VIOD).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties