De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Economiewoensdag, 16 mei 2018

Noord-Nederlands lobbygeld voor logistieke sector
Leeuwarden - De drie noordelijke provincies willen zichzelf meer op de kaart zetten als logistieke regio. Werkgeversorganisatie VNO-NCW gaat hiertoe een projectleider aanstellen, die wordt betaald door de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.
,,In de Randstad wordt het drukker en drukker", zegt gedeputeerde Sander de Rouwe. Volgens hem kampen steeds meer transportbedrijven met hoge kosten doordat vrachtwagens lang in de file staan. In Noord-Nederland is nog ruimte genoeg, aldus de gedeputeerde.
De projectleider moet zijn best doen om nieuwe bedrijven naar Noord-Nederland te halen, en daarnaast kan hij bestaande bedrijven desgewenst bijstaan. Volgens De Rouwe liggen in Fryslân vooral kansen in de zogenoemde A7-zone (Drachten-Heerenveen-Sneek), maar hij zegt ook veel mogelijkheden te zien in transport over water.
De drie provincies betalen ieder 60.000 euro. Het totaalbedrag van 180.000 euro kan VNO-NCW gebruiken om de projectleider aan te stellen, voor de komende anderhalf jaar. Volgens gedeputeerde De Rouwe is nog niet bekend wie die projectleider wordt.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties