De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Economiewoensdag, 31 januari 2018

Groothandels De Nieuwe Band en Odin fuseren
Marum/Geldermalsen - De coöperatieve biologische groothandel De Nieuwe Band in Marum gaat zich volledig toeleggen op droog- en kruidenierswaren en het verpakken van producten. Dat is het gevolg van de voorgenomen fusie met collega-coöperatie Odin in Geldermalsen. Odin richt zich op verse groenten en fruit en breidt het magazijn voor de online verkoop uit. De werkgelegenheid in de provincie Groningen - ruim zestig banen - moet op peil blijven.
De samenwerking, onder de naam Odin De Nieuwe Band, moet de activiteiten weer een positief resultaat doen opleveren. ,,De Nieuwe Band is al één van onze voornaamste niet-verse leveranciers. Eind 2017 is samenwerking opnieuw ter sprake gekomen. We hebben daar naar gekeken en als we het samen gaan doen, ziet het er naar de toekomst toe gewoon heel goed uit", zegt Merle Koomans van den Dries, directeur van Odin. De coöperatie heeft naast een groothandel ook negentien winkels in het midden van het land en telt vierhonderd medewerkers.
Ingrid Veenstra, directeur ad interim bij De Nieuwe Band: ,,Voor beide bedrijven is dit een hele mooi kans om de positie te verstevigen. Na een verkenning bleek deze samenwerking het beste perspectief te bieden. Zo kunnen we onze service naar afnemers ook verder verbeteren.” Veenstra staat overigens nog maar een week aan het roer in Marum. De in februari 2017 aangestelde directeur Arie Bast bereidde de fusie voor en koos er onlangs voor terug te keren naar de autosector.
De Nieuwe Band leed in 2016 een verlies van drie ton. De cijfers over 2017 zijn er nog niet. Odin heeft na een verliesgevend 2016 ook in 2017 geen positief resultaat geboekt. Dat was vooral door reorganisatiekosten, meldt Koomans van den Dries. De sector is de laatste jaren fors gegroeid en de traditionele spelers - De Nieuwe Band en Odin zijn beiden 35 jaar oud - hebben er concurrentie van supermarkten bijgekregen. Op de kop af een jaar geleden werd de Zaai-Ster in Leek - die begin jaren tachtig de versafdeling van De Nieuwe Band overnam - ingelijfd door Udea uit Veghel.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties