De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Analysemaandag, 27 november 2017

Luisteren naar adviezen kan een latere crisis voorkomen
Bij veel besluiten die door de Nederlandse regering en de Europese Unie zijn genomen werd goed advies in de wind geslagen. Daardoor worden nodige maatregelen niet genomen.
Binnen Europa overheerst de mening dat de Europese schuldencrisis verkeerd is aangepakt. De ene groep pleit voor een verdere Europese integratie. De Franse president Macron wil zelfs een soort minister van FinanciŽn voor het euro-gebied. Anderen zijn van mening dat de Europese integratie te ver is gegaan en willen deze juist verminderen. Brexit is hiervan een extreem voorbeeld.
Andere onderwerpen die om vergaande besluiten vragen zijn de aanpak van migratie en van klimaatproblemen. Maar ook hier verschillen de meningen sterk. Premier Rutte prijst de Europese aanpak van immigratie uit SyriŽ en Afrika. De vluchtelingen worden in de regio, Turkije en Noord-Afrika, opgevangen. Het aantal personen dat naar Europa vlucht, is hierdoor drastisch afgenomen. Een mooi succes, toch? De hoofdredacteur van het Friesch Dagblad is een van degenen die hier veel minder enthousiast over zijn. De opvang in Noord-Afrika is slecht en leidt tot afpersing en misbruik. Overeenstemming bestaat over de noodzaak van fundamentele veranderingen, maar over aard van de maatregelen bestaat grote onenigheid. Hoe kan men dan tot een goed besluit komen?
Lees hier meer over in het Friesch Dagblad van 27 november

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

analyse
Familieberichten
Advertenties