De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Regiovrijdag, 1 september 2017

Noordelijke politiechef wil meer agenten
Leeuwarden - Oscar Dros, tot vandaag politiechef van politie-eenheid Noord-Nederland, pleit voor het aantrekken van meer politieagenten. ,,Iedere extra politieagent is welkom, ook in Noord-Nederland”, zegt hij vandaag in het Friesch Dagblad.
Dros ziet daarnaast voor de komende jaren in Noord-Nederland prioriteiten voor de politie op het gebied van digitale criminaliteit en ondermijnende criminaliteit. Op die gebieden is extra capaciteit gewenst, denkt Dros. ,,Vijf jaar geleden was het probleem van cybercrime veel minder groot dan nu. We moeten daar nog flink mee aan de slag.”
Ondermijnende criminaliteit is misdaad waarbij de samenleving ontwricht wordt en de boven- en onderwereld samensmelten. Een voorbeeld daarvan is het handelen van sommige motorclubs. ,,De clubs zijn vaak betrokken bij criminaliteit”, aldus Dros.
Dros signaleert verder dat de politie en de gemeenten, en ook andere instanties als de Belastingdienst, steeds meer samenwerken bij criminaliteitsbestrijding. Taken op het gebied van handhaving worden nu al door gemeenten overgenomen. ,,Jarenlang was veiligheid iets voor politie en het Openbaar Ministerie. Tegenwoordig zie je dat bijvoorbeeld de gemeenten, de belastingdienst en de burger er steeds meer bij betrokken worden.”
Oscar Dros begint vandaag als politiechef bij de politie-eenheid Oost-Nederland. Hij werkte in totaal vijftien jaar bij de politie in Noord-Nederland.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 1 september

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 2


Reacties:

Deze meneer DROS heeft wel veel bagage over hetgeen hij wil of zou moeten.
Een leuke binnenkomer voor zijn onderhorig personeel in Oost Nederland.
Grote broeken passen niet een ieder... denk eens terug aan de rellen in Haren.
Motorbendes... zijn niet bang voor de politie.
Dit is algemeen bekend bij de Hermandad.

Oscor wees wijs en kijk eerst eens de kat uit de boom voordat je je laat verleiden tot het doen van eerder genoemde uitspraken.

Denk er aan dat de Oost Nederlander afwachtend is tot er een positief geluid te horen valt
Vraag maar eens aan de jouw bekende Stoffer....

Je hebt je nek eerder uitgestoken met een duidelijk resultaat pas op voor in herhaling treden

De veldwachters van 15 jaar geleden hadden een geheel andere visie, houdt de rug recht en kijk niet om maar bedien de mening over dienstbaarheid van nu!

Nu moeten de medewerkers oppassen voor VIK en andere onder het vel opererende collegae.

Maar succes gewenst houdt moed

In de jaren zestig diende ik ook de Koddebeiers!!

Bromsnor, Beetsterzwaag - zaterdag, 2 september 2017


"De clubs binne faak belutsen by de kriminaliteit" . Dan moatte de clubs oanklage wurde en opsletten. Sa lang der gjin útspraak fan in rjochter is, binne hja onschuldig. In plysje agint heart net op de stoel fan de rjochter te sitten. As in lid fan in club de wet oertreed betsjut it net dat de hiele club krimineel is. Dan soene hiel soad politike partijen, fuotbalferieningen en wat al net mear. Ek binne der tsjerkegongers en plysjeminsken wol ris skuldich befoen troch in rjochter dan wolle hja dochs ek net dat alle tsjerken sletten wurde en alle plysjes foar it gerjocht.

B. van der Ploeg, Ferwert - vrijdag, 1 september 2017


regio
Familieberichten
Advertenties