De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Regiovrijdag, 30 juni 2017

Geen sociale huurwoningen in de Houtkolk
Dokkum - Woningcorporatie Thús Wonen werkt niet meer mee aan de herstructurering van de Houtkolk in Dokkum. Dat heeft wethouder Albert van der Ploeg gisteravond bekendgemaakt. Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Dongeradeel werd duidelijk dat de woningcorporatie het project te duur vindt voor het realiseren van sociale huurwoningen.
Zowel de gemeente als bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum deden er volgens Van der Ploeg alles aan om Thús Wonen binnen het project te houden. Afgelopen maandag bleek echter dat dit niet ging lukken.
Herontwikkeling
De houtkolk was oorspronkelijk een bedrijventerrein. Eind december 2014 sloten enkele grondeigenaren, gemeente Dongeradeel en Thús Wonen een intentieovereenkomst waarin zij afspraken om samen de herontwikkeling van het gebied Houtkolk op haalbaarheid te gaan onderzoeken. De partijen die gaan ontwikkelen, investeren ook fors in nieuwe infrastructuur, sloop en bodemsanering. Het gaat in totaal om een investering van meer dan een miljoen euro. De gemeente is bereid met toegekende subsidies van de provincie Fryslân nieuwe openbare infrastructuur aan te leggen.
Afgelopen mei werd met de sloop begonnen van de oude bedrijfsgebouwen op het terrein langs de Dokkumer Ie. Uiteindelijk worden er vier appartementencomplexen gebouwd. Naast koopappartementen worden er ondanks het terugtrekken van Thús Wonen ook huurappartementen gerealiseerd. De Houtkolk komt door de plannen iets noordelijker te liggen waardoor er ruimte overblijft om de oever langs de Elfstedenvaarroute om te vormen tot een openbaar pad met een groene oeverzone. Vanuit de nieuwe opzet is de Houtkolk niet langer verbonden met de rondweg en moet een rustige straat worden zonder veel verkeer.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties