De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Economiewoensdag, 21 juni 2017

Frisian Egg na Egypte en China ook in Pakistan
Drachten - Frisian Egg steekt twee miljoen euro in de productielocatie in Karachi. Op volle toeren moeten minimaal 35 werknemers er wekelijks 3,6 miljoen eieren gaan breken. Het vloeibare gepasteuriseerde product gaat naar onder meer industriële bakkerijen. Zowel multinationals met fabrieken in het land, als verschillende lokale afnemers moeten worden bediend.
,,Vloeibaar ei is nog echt een westerse aangelegenheid. Industriële bakkerijen en sausproducenten in Pakistan voeren het nu nog diepgevroren in of kopen het in de schaal en breken het op locatie. Als wij het gaan leveren, hebben ze geen last meer van kwaliteitsverlies bij het ontdooien of hoeven ze het ei niet meer zelf te tikken", zegt Johan Stuiver, mede-eigenaar van Frisian Egg.
Frisian Egg werkt in een joint-venture, genaamd Barkat-Frisian Pasteurized Egg Company, samen met een groot Pakistaans pluimveebedrijf met zo’n 500.000 leghennen. Die partner was goed op de hoogte van Brusselse subsidies voor buitenlandse investeringen en zocht daar een Europese partner bij. De expansiedrift was Frisian Egg inmiddels vooruit gesneld en zo kwam het contact tussen de twee een paar jaar geleden tot stand. De Drachtsters hielden de investering in eerste instantie af, maar zagen recent toch mogelijkheden.
,,Toen we destijds gesprekken voerden waren er subsidies beschikbaar tot 60 procent van de investering. We hebben de pech gehad dat die in de tussentijd zijn komen te vervallen. Nu draagt de Nederlandse overheid 10 procent bij", vertelt Stuiver. ,,Dat is mooi meegenomen. Maar uiteindelijk telt of je plan haalbaar is, of niet."
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties