De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodonderdag, 1 juni 2017

Vrij parkeren voor kerkdienst blijft
Sneek - Het parkeren op zondagochtend blijft in Sneek en Bolsward waarschijnlijk gratis. De gemeente Súdwest-Fryslân wil zo kerkgangers tegemoet komen. De commissie van de gemeente besprak het toekomstige parkeerbeleid dinsdagavond.
De gemeente wil per 2018 het parkeertarief in Sneek en Bolsward verhogen. Er moet voortaan ook 's avonds en op zondag betaald worden. Het eerste halfuur wordt gratis en op enkele plekken bij het centrum van Sneek wordt parkeren ook gratis.
Het betaald parkeren op zondag was kerkgangers een doorn in het oog. Wethouder Durk Stoker meldde daarop dat het parkeren op zondagochtend mogelijk tot twaalf uur gratis blijft. Ook op het betaald parkeren in de avonduren kwam kritiek van de commissie. Stoker suggereerde dat het parkeren niet tot 21.00 uur betaald zal worden, maar tot 20.00 uur.
De gemeente wil parkeren in de Boschpleingarage in Sneek gratis maken, maar moet nog tot 2021 een btw-compensatie betalen aan de fiscus. Gratis parkeren kost de gemeente dan bijna zeven ton. Stoker meldde dat hij zoekt naar een oplossing en ernaar streeft om ook deze garage per 2018 gratis te maken.
Een ander discussiepunt is het voormalige Flexaterrein. Daar geldt nu een laag parkeertarief, maar er zijn plannen voor onder meer een Jumbo-supermarkt. De gemeente zoekt een vervangende parkeerlocatie aan die kant van Sneek.
Overigens gaat het vrijgeven van de terreinen voor gratis parkeren gefaseerd. Ook de Normandiagarage en het Veemarktterrein worden gratis. De gemeente wil verder een (betaald) parkeerterrein creëren bij de Bolswarderpoort. De parkeerautomaten in de gemeente worden gedigitaliseerd, maar met contant geld betalen blijft voorlopig mogelijk.
De gemeente wil met het nieuwe beleid voorkomen dat bewoners van de wijken rond het centrum parkeeroverlast van centrumbezoekers krijgen. De gemeenteraad beslist in juni.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties