De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Economiewoensdag, 15 februari 2017

Adema Stiens wil Groningers naar Leek halen
Leek - Met een centraal gelegen showroom wil Adema Stiens klanten uit heel Noord-Nederland trekken. Het bedrijf uit Stiens bouwt daarvoor een nieuw pand in Leek van 340 vierkante meter groot en ruim zes meter hoog.
,,Groningers komen niet zo gauw naar Fryslân en ook niet andersom, weet ik uit ervaring", zegt directeur-eigenaar Jan Adema. ,,Daarom openen we in Leek een van de grootste showrooms voor garagedeuren in Nederland. Daarmee verwachten we opdrachten uit Groningen te krijgen."
Adema Stiens, opgezet in 1986, richt zich vooral op de levering van garagedeuren, carports en industriële deuren in Nederland. Daarnaast zitten er ook zonweringen en rolluiken in het assortiment. De deuren voor de industrie komen onder meer terecht achter docklevellers, waar vrachtwagens achteruit inrijden om hun goederen af te leveren.
Bij Adema Stiens werken zes mensen en dat moeten er na oplevering van de showroom eind maart acht zijn. Ook komen er nog twee zzp´ers bij, zegt directeur Adema.
Hij benadrukt het belang van een mooie etalage. ,,Een goede presentatie van je producten is belangrijk. Vakbeurzen zijn er bijna niet meer, je moet dus zelf vrijblijvend de deur kunnen openzetten voor de klant."
De gemeente Leek laat weten dat op bedrijvenpark Leeksterveld, waar Adema Stiens zich vestigt, na jaren stilstand bouwactiviteit is. Zo wordt er een bedrijfsverzamelgebouw neergezet waarvan de helft van de ruimtes al is verhuurd en verkocht. Rijkens Staalbouw zet het pand van Adema neer, en het Leekster Amy Water Systems begint nog deze maand met nieuwbouw naast snelweg A7.
Webshopbouwer
In het voorjaar van 2016 werd na twee jaar ook het leegstaande glazen pand van MNO Vervat in gebruik genomen. De Groningse webshopbouwer Guapa nam er zijn intrek in en ook de exclusieve auto’s van Gina collector cars staan er opgesteld.
Bedrijvenpark Leeksterveld ligt aan de A7 en heeft een eigen glasvezelnetwerk. De ruime opzet met veel groen en water moet Leeksterveld voor veel bedrijven een aantrekkelijke uitvalsbasis geven.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties