De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Cultuurdinsdag, 24 januari 2017

Recordaantal kinderen op Filmfestival Tivoli
Leeuwarden - Het Soroptimist Filmfestival voor kinderen in Tivoli in Leeuwarden trekt dit jaar een recordaantal kinderen. Overmorgen bezoeken ruim 1700 kinderen en hun begeleiders van zestien verschillende basisscholen uit Leeuwarden de achtste editie van het festival.
Nog niet eerder gingen er zoveel kinderen tussen de acht en twaalf jaar met hun groep naar dit bijzondere filmfestival dat in het teken staat van de kinderrechten. De films die in Tivoli draaien, haken in op het recht van kinderen op bescherming tegen geweld, het recht op een familie, onderwijs en gezondheidszorg.
Het festival, dat ooit in Drachten begon, is inmiddels een event op dertien verschillende locaties. Voor het eerst vindt het festival nu ook plaats in Tiel. In totaal kunnen meer dan achtduizend kinderen films bekijken. Dat gebeurt naast de genoemde plaatsen in Assen, Hoogeveen, Emmen, Stadskanaal, Groningen, Steenwijk, Klazienaveen, Edam, Volendam, Hoorn en Noordwolde.
Het festival wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor de rechten van het kind. De kinderen hebben hierover in hun klas van te voren al gesproken of doen dat na het bioscoopbezoek. Daarnaast kunnen scholen lesbrieven en gastlessen bij Unicef aanvragen. De vertoonde films hebben allemaal een relatie met kinderrechten. Op deze manier proberen de Soroptimisten de bewustwording van de kinderen te vergroten. ,,Er zijn nog zo veel kinderen overal ter wereld voor wie kinderrechten niet vanzelfsprekend zijn", zegt voorzitter Marjolein Fagel van het filmfestival.
Soroptimisten zijn werkende vrouwen die hun kennis bundelen. Hun aandacht is gericht op het verbeteren van de rechten van vrouwen en kinderen.
Op het programma staan twee films: Rainbow (India 2015) en De Boskampi´s (2015). De eerste film won prijzen op het Berlin Internationaal Festival en is voor groep 7 en 8, terwijl De Boskampi´s voor groep 5 en 6 is geprogrammeerd.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties