De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportmaandag, 9 januari 2017

Komst van handbalicoon motiveert Cometas
Chris Bil
Sporthal het Kalverdijkje, zaterdagavond tegen negen uur. Cometas handbalt er lustig op los tegen Hellas 2. Een robuuste man zit op de bank van de tegenstander uit Den Haag. Tatoeages prijken op zijn armen. Het is de 35-jarige Fabian van Olphen, Nederlands handbalinternational en smaakmaker bij het Duitse Magdeburg. Een gerespecteerde en bekende naam binnen de handbalwereld.
Van Olphen is niet opgegroeid bij Hellas, maar bij rivaal Hermes in Den Haag. Hij maakt evenmin deel uit van de technische staf en speelt ook niet. Wat hij dan wel op de bank doet? ,,De coach is mijn beste vriend", verduidelijkt de geboren Hagenees na afloop. ,,Ik heb een weekeinde vrij en vind het leuk om even te kijken. Vanavond blijven we in Leeuwarden. Volgende week vertrek ik weer met het nationale elftal naar Finland voor drie interlands."
,,Wat een man, een icoon", klinkt het na afloop van de wedstrijd bij de kleedkamer van Cometas. De aanwezigheid van misschien wel de beste Nederlandse handballer momenteel heeft wel degelijk indruk gemaakt in het Leeuwarder kamp. ,,Moai dat sa’n man hjir is, dat docht wat mei de jonges. It jout krekt wat mear motivaasje", zegt Daniël Iseger na afloop.
De voormalig topkaatser is tegenwoordig invalkracht bij Cometas. Een jaar of tien geleden trok hij de stoute schoenen aan. ,,In pear freonen sieten hjir en it like my wol wat." Een jaar of vijf speelde hij in het eerste. Daarna kwam hij via het tweede in een vriendenteam terecht.
Kaatsen kreeg lang de voorkeur. Maar zaterdagavond staat hij ineens weer in het veld. ,,Ik bin opropkracht", verklaart Iseger. ,,Ik ha de ...
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties