De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportmaandag, 9 januari 2017

LDODK glijdt wederom uit over DVO
Gorredijk - De ijzel en gladheid was dit weekeinde de spelbreker van veel sportduels. Ook voor LDODK kwam er een jaarlijkse plaag op bezoek, DVO. Vorig seizoen verloren de Gorredijkers al twee keer en ook ditmaal maakte LDODK een uitglijder: 24-26.
Nathan Sprey
Waren het de kerstdagen waarin veel gegeten en minder getraind werd? Was het het feit dat de NOS speciaal voor LDODK was afgereisd naar Gorredijk? Was het dat de angstgegner DVO met voormalig LDODK-coach Gerald Aukes op de bank op bezoek kwam?
Mogelijkheden genoeg om de verrassende nederlaag van LDODK in eigen huis tegen DVO te verklaren. Maar de voornaamste oorzaak van de verliespartij was de schotloosheid van de Gorredijkers. Gebroeders André en Erwin Zwart schoten in de eerste helft bijna alles op de voorkant; het dameskwartet van LDODK miste in totaal bijna tien doorloopballen.
Betty Jansma onttrok zich grotendeels aan de malaise en hield haar ploeg voor de pauze met vier doelpunten nog enigszins op de been. ,,We speelden niet goed vandaag", besefte ze. ,,Veel doorloopballen gingen inderdaad mis bij ons. We kregen vaak net even een drukkertje in de rug, waardoor het een stuk moeilijker was om de ballen af te maken."
Na de 2-1 van Jansma en 3-1 van Jetze de Jong greep DVO het initiatief in de wedstrijd. LDODK stond daarom in de rust terecht met 15-16 achter. En dat terwijl Jansma haar directe opponent Fleur Hoek volledig in de tang had. De ..
De rest van diit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties