De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportmaandag, 9 januari 2017

FK zwemmen vallen deels in het water
Heerenveen - De reacties waren verdeeld toen de organisatie van de Friese kampioenschappen zwemmen voor kortebaan afstanden zich genoodzaakt zag de eerste dag af te gelasten. Betrokkenen ontvingen boze mailtjes en ook op sociale media werd het besluit bediscussieerd.
Alle Jent van der Meulen
Toch staat organisator Miranda Veenstra van zwemsportvereniging HZPC uit Heerenveen volledig achter het besluit, waardoor de FK zwemmen deels in het water vielen. ,,Natuurlijk begrijp ik de teleurstelling, maar na de weersvoorspellingen konden we niets anders dan de boel afgelasten", verklaarde ze. ,,Ik was blij dat het KNMI gelijk kreeg en het zaterdag ook daadwerkelijk sneeuwde en ijzelde. Als er niks naar beneden was gekomen, was het allemaal nog veel zuurder geweest."
De reden dat de afgelasting veel stof deed opwaaien is een simpele. De FK zwemmen is voor negen van de tien Friese wedstrijdzwemmers het belangrijkste toernooi van het jaar. ,,Het niveau hier in het noorden ligt landelijk gezien lager dan in het westen en het zuiden van het land", legt Veenstra uit. ,,Voor de meeste Friese zwemmers is de FK, samen met de noordelijke kampioenschappen, dan ook hét podium waarop ze zich kunnen laten zien."
De rest van het verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties