De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportmaandag, 9 januari 2017

Dominante Schulting klaar voor EK
Amsterdam - Ze was niet te stoppen. Niet door haar concurrentes en zelfs niet door de matige ijsvloer in de schaatshal te Amsterdam. Al na drie van de vier afstanden was de schaatsster uit Tijnje al zeker van de eindzege en bij de vierde afstand (de 3000 meter) zette ze met een overwinning de kroon op haar werk. Rianne de Vries uit Akkrum eindigde als derde, maar Schulting greep haar eerste Nederlandse titel bij de senioren. ,,Het ging vrij gemakkelijk", blikte ze terug. ,,Op de 500 meter had ik vrij pittige tegenstand van Yara (Van Kerkhof, red.) en Rianne, maar ik had er vertrouwen in dat ik de Nederlandse titel zou grijpen. Dat het zo makkelijk zou gaan had ik niet verwacht. Het belooft wat voor volgende week."
Piet Jan Nauta
Dan staat in Turijn het Europese kampioenschap op het programma. het was om die reden dat de inwoonster van Heerenveen het EK Sprint op de langebaan in Thialf liet schieten. ,,Daar had ik graag willen rijden, want het blijft toch Thialf. Ik kom er al vanaf kinds af aan. Jammer, maar ik wil volgende week voor de Europese titel gaan. Mijn gevoel zegt mij dat ik een kans maak en ik kan niet wachten om daar te laten zien wat ik kan. Dit is de beste keuze geweest."
Ook Daan Breeuwsma gaat met vertrouwen richting het EK, al kwam gisteren de stoom wel uit zijn oren na de tweede plek bij de heren. Dylan Hoogerwerf greep daar de nationale titel. ,,Als ik op kwaliteit geklopt wordt, dan kan ik daar mee leven. Maar het zijn de randzaken die mij hier de das omdoen. Het ijs was slecht en daarom waren mijn ijzers snel stomp. Dan ben je tussen de wedstrijden door continu bezig met je ijzers te slijpen, in plaats van dat je even rustig kunt fietsen of even wat eet. Het was waardeloos."
De rest van het verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties