De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiovrijdag, 22 juli 2016

Mooiste wandelingen door It Fryske Gea bijeengebracht in brochure
Olterterp - ,,Veel mensen willen graag zelf de natuur in. Maar ze hebben soms een helpende hand nodig om de natuurgebieden van It Fryske Gea te ontdekken", legt Theun Wiersma van It Fryske Gea uit. ,,Met dit boekje willen we ze die ondersteuning bieden." Het is de eerste keer dat de wandelroutes van It Fryske Gea bij elkaar gebracht zijn in één bundel. Eerder werden wel aparte wandelingen opgenomen in het kwartaalmagazine.
Gisteren werd het eerste exemplaar van het boekje Wandelen door It Fryske Gea uitgereikt aan voorzitter Gerrit Jan Polderman van stichting Ynnatura, die het project subsidieerde. Polderman: ,,Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de stichting wilden we graag een project ondersteunen waarbij mensen worden gestimuleerd om de gebieden van It Fryske Gea in te trekken."
Aansluitend op de uitreiking werd de wandelroute gelopen bij huize Olterterp, het kantoor van It Fryske Gea. ,,Dit is de enige route uit het boekje die ook door een gebied gaat dat niet van It Fryske Gea is", vertelt Ane Zijlstra, districtshoofd van Zuid-Fryslân. ,,Het park hoort bij ons, maar het natuurgebied erachter is particulier bezit. Het is wel vrij toegankelijk."
Doordat dit gebied vroeger één landgoed was heeft het veel kenmerken van een parklandschap. Zijlstra: ,,Zo vind je veel exotische bomen zoals de statige Douglasspar en de Amerikaanse vogelkers."
De overige routes zijn over de hele provincie verspreid.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 22 juli

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties