De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Sportdonderdag, 21 juli 2016

Rode kaart Bijker ontsiert oefenduel
Brussel - SC Heerenveen is gisteravond tegen de eerste nederlaag in de oefencampagne aangelopen. In Brussel verloren de Friezen op de dag van de 96e verjaardag van de club voor 3500 toeschouwers met 3-1 van Anderlecht. Het duel werd ontsierd door een rode kaart van Lucas Bijker vlak voor de rust wegens natrappen richting Yoeri Tielemans.
Op dat moment leidde Heerenveen met 0-1. Arber Zeneli opende, op aangeven van Sam Larsson, na een klein kwartier spelen de score. Nadat Tielemans eerst nog een strafschop miste, was het in de 45e minuut wel raak voor de Belgen. Steven Defour bepaalde de ruststand op 1-1. Na de pauze brachten Mahmoud Hassan en Yoeri Tielemans (strafschop) de eindstand van 3-1 op het scorebord voor de Belgen, die volgende week dinsdag in de derde voorronde van de Champions League spelen tegen FK Rostov uit Rusland.
Ondanks de nederlaag hield doelman Erwin Mulder een goed gevoel over aan de wedstrijd. ,,Toen het nog elf tegen elf was waren wij de betere ploeg. Na de rode kaart van Bijker was het geen echte wedstrijd meer." Tegenvaller voor Heerenveen was het uitvallen van Kenny Otigba. De aard van zijn blessure is niet bekend.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties