De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Regiodinsdag, 19 juli 2016

Kopstukken noordelijke hennepteelt aangehouden
Drachten - Vier kopstukken van een crimineel samenwerkingsverband in Noord-Nederland zijn gisteren aangehouden. Bij het grootschalige henneponderzoek deed de politie invallen op elf locaties.
De invallen van gisteren kenden een lange aanloop. De politie trof eind 2015 en begin 2016 hennepkwekerijen aan in Drachtstercompagnie, Gorredijk en Drachten. Het viel het hennepteam van de politie op dat deze kwekerijen veel op elkaar leken qua opbouw en inrichting. Vermoed werd dat de kwekerijen door dezelfde personen werden opgebouwd en beheerd.
Na maanden van onderzoek kwamen de vier in beeld als de ´breinen´ van een crimineel samenwerkingsverband dat achter de kwekerijen zat. Het gaat om twee Drachtsters van 45 en 54 jaar, en een man (48) en vrouw (50) uit Assen.
Gisteren gaf de officier van justitie op basis van het reeds verzamelde bewijs toestemming voor de invallen op elf locaties in Leeuwarden, Drachten, Gorredijk, Assen en Veelerveen (Groningen). Er werden onder meer drieduizend hennepplanten, drie handvuurwapens, voertuigen, antiek, contant geld en administratie aangetroffen.
Lees verder in het Friesch Dagblad van 19 juli 2016

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties