De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiovrijdag, 15 juli 2016

Dokterswacht gunt vervoer aan Witte Kruis
Leeuwarden - Het vervoer van huisartsen wordt door Dokterswacht Friesland gegund aan het Haagse bedrijf Witte Kruis. De huidige vervoerder Kijlstra uit Drachten zegt ,,verschrikkelijk teleurgesteld" te zijn.
Begin dit jaar stonden de drie partijen voor de rechter in verband met de aanbesteding voor het vervoer van de huisartsen naar patiŽnten tijdens de avond-, nacht- en weekenddiensten. Met de klus is op jaarbasis 1,5 miljoen euro gemoeid.
Omdat het contract van Kijlstra afliep, wilde Dokterswacht Friesland het vervoer aanbesteden. Het Witte Kruis verzamelde de meeste punten in de procedure, maar Kijlstra was 150.000 euro per jaar goedkoper.
Dokterswacht Friesland wilde wel met Kijlstra verder, in de hoop verder te onderhandelen over de kwaliteit. Toen dat mislukte, liet de organisatie weten aan Witte Kruis dat ze de klus aan hen zouden gunnen. Na protesten van zowel Kijlstra als derde inschrijver Meditaxi (de vraagstelling zou onduidelijk zijn) besloot Dokterswacht Friesland de procedure stop te zetten. Dit was tegen het zere been van Witte Kruis, die een rechtszaak aanspande. De rechter oordeelde uiteindelijk dat er een nieuwe aanbestedingsprocedure gestart mocht worden op voorwaarde dat deze wezenlijk zou verschillen van de eerste.
Dit is niet gelukt. Ruim een half jaar na de rechtszaak laat Dokterswacht weten toch in zee te gaan met het Witte Kruis. De 36 chauffeurs worden, indien ze willen, overgenomen door de nieuwe vervoerder. Binnen de juridische kaders was dit de beste oplossing, aldus woordvoerder Lilian de Jong van Dokterswacht Friesland.
Kijlstra, dat in de afgelopen twaalf jaar het vervoer heeft verzorgd, wil inhoudelijk niet reageren op het besluit omdat er nog juridische procedures lopen, laat directeur Rudy Verwoert weten. Het bedrijf spant een kort geding aan.
De Jong zegt op de hoogte te zijn van het voornemen van Kijlstra. ,,Maar wat ons betreft is met ons besluit de kous nu af."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties