De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Regiodonderdag, 14 juli 2016

Spoedoverleg over nieuwe situatie Caparis
Drachten - De aandeelhouders van Caparis, acht Friese gemeenten, komen vanavond op het stadhuis in Leeuwarden bijeen om met de raad van commissarissen en de interim-bestuurder de nieuwste ontwikkelingen te bespreken in de bestuurscrisis bij de sociale werkvoorziening. De kantonrechter stelde Caparis gisteren voor de derde maal op rij op alle punten in het ongelijk in een conflict met de directieleden Klaas Weissenbach en Tjerk Sinnema.
De rechter besliste dat de sinds begin maart geschorste Weissenbach niet mag worden ontslagen en zo snel mogelijk weer aan de slag moet. Eerder bepaalde de rechtbank tot tweemaal toe dat de overeenkomst met Sinnema niet ontbonden mag worden. Hij is na bemoeienis van de rechtbank sinds begin juni weer aan het werk. Het hoofdverwijt van Caparis aan het adres van Weissenbach was dat hij het contract van Sinnema onrechtmatig zou hebben verlengd, toen zij een paar maanden samen de directie vormden. Volgens de rechtbank is echter gehandeld volgens de interne regels.
De uitspraak heeft tot gevolg dat commissaris Siem Jansen zal aftreden, bevestigde hij gisteren. Of beide andere toezichthouders dat ook doen staat nog niet vast. Voorzitter Robert Veenstra wilde nog geen reactie geven. De commissarissen hebben de uitspraak gisteravond eerst geanalyseerd met hun advocaat en overleggen vanavond met de aandeelhouders. Tijdens de rechtszaak gaven de commissarissen aan dat een terugkeer van Weissenbach op de werkvloer zou leiden tot het opstappen van de RvC en waarschijnlijk ook tot het vertrek van nieuwe algemeen directeur Ben Gerrits, die ziek thuis zit.
Jansen zal de aandeelhouders wel de tijd geven eerst een andere commissaris te zoeken, voor hij daadwerkelijk opstapt. ,,Ik laat de boel niet in de steek."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 14 juli

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties