De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Cultuurdonderdag, 14 juli 2016

'Jong geleerd-ers opnieuw actief op Simmer Akademy
Leeuwarden - Tijdens de jaarlijkse zomerschool van Keunstwurk, de Fulkaan Simmer Akademy, is er dit jaar weer een Jong geleerd-atelier van het Friesch Dagblad. Jongeren die in de wekelijkse rubriek Jong geleerd over hun passie voor muziek, theater, ballet of poëzie hebben verteld, gaan vier dagen met elkaar aan de slag om gezamenlijk aan een eindpresentatie te werken. Vorig jaar was het atelier van het Friesch Dagblad er voor het eerst. Hieraan deden zeventien jongeren mee.
Voor deze zomer zijn nog enkele plekken beschikbaar. Net als vorig jaar gaan zij onder begeleiding van gastdocenten Kees van der Meer en Maartje Ghijsen aan de slag. De Fulkaan Simmer Akademy is van 22 tot en met 27 augustus in De Lawei in Drachten. De opzet is nu anders dan vorig jaar, zegt Johannes Terpstra van Keunstwurk. ,,Werkten de acht ateliers vorig jaar afzonderlijk van elkaar naar een eindpresentatie toe, nu werken ze samen. In een festivalsfeer met cross-overs laten ze op de slotdag, zaterdag, zien wat ze in huis hebben."
Heb je in Jong geleerd gestaan en wil je meedoen? Dat kan. Meld je aan via j.terpstra@keunstwurk.nl of kijk op http://www.keunstwurk.nl/fulkaansimmerakademy-jonggeleerd

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties