De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Cultuurdinsdag, 12 juli 2016

'Zingen in de Zomer’: nieuwe muzikale reis
Urk - | De zang- en muziekconcerten van Zingen in de Zomer op Urk trokken vorig jaar 17.500 mensen. Morgen begint de 41e editie. Zingen in de Zomer is een niet weg te denken begrip geworden. Ook dit jaar worden er weer duizenden bezoekers verwacht, die op werkdagen tussen twee en drie uur in het Kerkje aan de Zee en op de woensdagavonden bovendien vanaf 19.30 uur in de Bethelkerk vele liederen zullen meezingen.
De succesformule van Zingen in de Zomer blijft ongewijzigd: stevige samenzang, afwisselende koorzang, muzikale verrassingen, pakkend gesproken Woord en enthousiaste bezoekers, zegt voorzitter Jan de Boer van het comité. Veel bezoekers van buiten Urk, maken er volgens hem 'een dag Urk van’. ,,Er is best veel te zien en te doen op Urk. Zo is er iedere woensdag een extra mogelijkheid om een rondvaart op het IJsselmeer te maken."
Het thema van dit seizoen is 'De reis van je leven’. Dat thema verwijst naar de vele mensen die tegenwoordig onderweg zijn. ,,De meest gebruikte woorden die mensen in de vakantietijd tegen elkaar zeggen, is denk ik wel: goede reis! Dat zie je bijvoorbeeld terug op Schiphol als je mensen uitzwaait." Voor christenen heeft reizen een duidelijk geloofsaspect. ,,We proberen bagage en handreikingen mee te geven voor de 'Grote Reis’: de reis van je leven. De Reis met een hoofdletter", aldus De Boer.
Omdat de belangstelling voor de woensdagen afgelopen jaar zo groot was, heeft het organisatiecomité besloten om deze zomer de bijeenkomsten van de woensdagmiddag opnieuw te verplaatsen van het Kerkje aan de Zee naar de Bethelkerk. Het Kerkje aan Zee is nog wel iedere woensdag van 15.15 tot 16.00 uur te bezichtigen.
Het Christelijke Genemuider Mannenkoor Stereo bijt morgenavond (19.30 uur) het spits af. Het koor telt liefst 145 zangers. Spreker is ds. Bert-Jan Mouw.'s Middags is er om 14.00 uur in dezelfde Bethelkerk al een optreden van jongerenkoor Rejoice. De drukte bij de Bethelkerk was bij de woensdagavonden in het afgelopen jaar zo groot dat het leidde tot het nodige duw- en trekwerk voor de linkerdeur van kerk. Daarom worden er nu dranghekken geplaatst, ,,om de massa beter in goede banen te leiden". Bij een te grote toestroom zal de organisatie in de openlucht, op het kerkplein, een videoscherm plaatsen. ,,Vorig jaar hebben we dat ook twee keer gedaan."
Nieuw is ook een eigen App (ZiZo-app) - voor zowel Android en iPhone - waar alle informatie en liturgieën van de zangavonden in de Bethelkerk op staan, en de info van de inloopmiddagen in het Kerkje aan de Zee.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties