De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Economievrijdag, 8 juli 2016

Paques stapt in bioplastics met technologie Newlight
Balk - Biotechnologisch water- en gaszuiveringsbedrijf Paques heeft een licentieovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Newlight Technologies. Daarmee kan de onderneming in Balk gebruik gaan maken van de technologie AirCarbon om biogas om te zetten in bioplastics.
De technologische licentie-overeenkomst is gesloten voor vijftien jaar. Jaarlijks kan Paques tot 1,3 miljoen ton bioplastics maken, verwerken en verkopen. Beide ondernemingen hopen samen hun marktaandeel wereldwijd te vergroten.
New Light Technologies in Costa Mesa (Californië) - met aan het roer ceo Mark Herrema, Amerikaan met Friese voorouders - werd opgericht in 2003 en heeft een al veelvuldig geprezen techniek ontwikkeld om CO2-emissie terug te dringen. Door aan de methaanuitstoot bij onder meer boerderijen, afvalstortplaatsen en energiecentrales schone lucht en een katalysator toe te voegen, ontstaat bioplastic. Dat product is een stuk milieuvriendelijker en goedkoper dan plastic gemaakt van aardolie.
,,We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Newlight", zegt Stephan Bocken, bestuursvoorzitter van Paques. ,,De AirCarbon technologie past goed bij onze inspanningen op het gebied van biogas en bij de visie van Paques om grondstoffen te revitaliseren."
Lees verder in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties