De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Regiomaandag, 4 juli 2016

Deel Friese vwo’ers straks in vijf jaar klaar
Leeuwarden - Zo’n twintig Friese eersteklassers die volgend jaar beginnen op het vwo, moeten hun diploma al in vijf jaar halen in plaats van zes. Het Stellingwerf College in Oosterwolde en het Stedelijk Gymnasium van osg Piter Jelles in Leeuwarden denken dat een klein deel van de vwo-scholieren zich volgend jaar zal inschrijven voor de landelijke proef voor dit zogenoemde versneld vwo.
De scholen hebben de afgelopen maanden een plan uitgewerkt, nadat staatssecretaris Sander Dekker ze aanwees als deelnemer aan de proef. Op beide scholen beginnen alle leerlingen volgend jaar in de reguliere brugklassen. In de loop van het jaar moet blijken welke leerlingen belangstelling hebben voor het vijfjaarsprogramma en wordt een specifiek programma ontwikkeld.
Het doel van de proef is dat leerlingen meer worden uitgedaagd die weinig moeite hebben met de reguliere vwo-lesstof. Veel scholen doen dat al door extra modules of vakken aan te bieden, maar staatssecretaris Dekker wil nu ook de mogelijkheid bieden aan leerlingen om sneller hun vwo-diploma te halen. Dit jaar werd er al mee geëxperimenteerd op twee scholen elders in het land.
Bij het Stellingwerf College gaat het naar verwachting om een zeer klein aantal scholieren. Afdelingsleider vwo Taco Hofland denkt dat ,,één tot vier" kinderen zich zullen aanmelden van de negentig leerlingen die volgend jaar beginnen op het vwo. De meeste scholieren die wat extra’s willen doen, denkt hij, zullen kiezen voor het vwo-plus, de opleidingsvariant met extra verdieping die de school al enkele jaren aanbiedt. ,,Een enkeling zal denken: die verdieping zal mij een worst wezen, ik wil liever snel door want ik weet al wat ik hierna wil doen. Voor deze leerling is het straks mogelijk om het versnelde vwo te doen."
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van 4 juli 2016

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties