De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Cultuurmaandag, 4 juli 2016

Oranje verslaat Joost Wiersma in Rastede
Rastede - Fanfare Oranje uit Minnertsga onder leiding van dirigent Bienze IJlstra is afgelopen zaterdag de grote winnaar geworden op het jaarlijkse internationele muziekconcours in het Duitse Rastede.
In de hoogste afdeling versloegen ze hun grote concurrent uit Fryslân: Joost Wiersma uit Jistrum. Oranje kreeg ruim 94 punten van de jury, terwijl de Jistrumers op 91 punten bleven steken en tweede werden. Dirigent Bienze IJlstra die voor het eerst met Oranje naar een concours ging, kreeg tevens de prijs voor beste dirigent.
Ook fanfare Melodia uit Wijckel onder leiding van Jeannette Valkema deed het heel goed in hun klasse en won de hoofdprijs met 86 punten. De nummer twee, een Duitse vereniging, kreeg 80 punten. Overmorgen speelt Melodia ’s avonds op straat om de dorpelingen te laten meegenieten van het succes, zegt voorzitter Christina Boonstra. Het was voor het eerst dat Melodia in Duitsland naar een concours ging.
Een andere kampioen uit Fryslân werd CMH Menaldum onder leiding van Ido Kempenaar. In hun divisie kregen ze 85 punten voor hun optreden, net een puntje meer dan hun concurrent uit Duitsland.
Friese verenigingen kwamen in de B-klasse uit. Van hen was Concordia uit IJlst met 92 punten de beste op een derde plaats. Pro Rege (B) van Heerenveen volgde op een vijfde plek met 86 punten en Tida Kira uit Munnekezijl/Kommerzijl met 85 punten op een zesde plek.
Bij de mars- en showwedstrijden behaalde Euphonia uit Bakhuizen met Tjitte Sikkes ruim 80 punten en werd in het deelnemersveld van acht bands zesde.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties