De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiodonderdag, 30 juni 2016

Personeel Caparis wil gauw einde aan conflict in top
Drachten - Personeel van Caparis is een handtekeningenactie begonnen om de wethouders van de gemeenten ervan te overtuigen dat er een nieuwe raad van commissarissen benoemd moet worden. Ook verlangen ze een einde aan alle juridische conflicten. Gisteravond waren er al bijna vijfhonderd handtekeningen gezet, meldde de ondernemingsraad (or).
In hotel Van der Valk in Drachten werden de 66 fracties van de acht Caparis-gemeenten door de or bijgepraat. De or wil een onafhankelijk onderzoek waarin de vragen worden gesteld of er integer wordt gehandeld binnen Caparis, waarom de kandidaat van de or voor de raad van commissarissen wordt tegengehouden en hoe besluiten tot stand komen. De wethouders willen dit onderzoek niet, omdat het te tijdrovend zou zijn. De or hoopt dat de raadsleden er anders over denken. Zoīn onderzoek hoeft volgens de or niet langer dan twee maanden te duren.
De raadsleden werden later op de avond bijgepraat door de wethouders, in bijzijn van de raad van commissarissen en de gisteren benoemde interim-bestuurder Peter Lincklaen ArriŽns. Beide bijeenkomsten waren besloten. Voor veel raadsleden was het pas de eerste keer dat ze werden bijgepraat over het al bijna vier maanden durende conflict in de top van Caparis. De RvC en de or vertrouwen elkaar al lang niet meer. ,,Sy sitte elts yn de egel-stelling. Sy binne elk oertsjŻge fan harren eigen gelyk", concludeerde FNP-raadslid Wijbe Postma van Tytsjerksteradiel.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Caparis moet geen NV meer zijn maar coöperatie.
De vrije markt op gaan.

M.P. Lijbrink, Heerenveen - donderdag, 30 juni 2016


regio
Familieberichten
Advertenties