De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiodinsdag, 28 juni 2016

Dokkum heeft nu ook een eigen ´City Bible´
Dokkum - Diverse steden gingen de Bonifatiusstad al voor, maar vanaf morgen heeft ook Dokkum nu een eigen City Bible. Het initiatief is genomen door voorganger Rennie Schoorstra uit Ternaard. Hij is bapistenpredikant in Alkmaar en Amsterdam en vond dat er geen City Bible in Dokkum mocht ontbreken.
Het is een project waarmee hij de Dokkumer kerken een dienst wil bewijzen. De City Bibles worden uitgeleverd via Stichting Levend Water uit Damwâld. Daar kunnen de diverse kerken de Bijbels gratis ophalen - tegen een eventuele gift. Schoorstra heeft de drukkosten van de City Bibles betaald.
Het City Bible-project bestaat sinds 2007 en is een initiatief van de Loukas Foundation uit Veenendaal. Het primaire doel is het stimuleren en ondersteunen van de gelovigen van de plaatselijke kerken en gemeenten om effectieve getuigen van Jezus Christus te zijn in en rond hun woonplaats, of het nu een dorp, kleine stad of grote stad betreft. De City Bible wordt op dit moment gedrukt en verspreid in twaalf landen en in vijftien talen.
Eerder kregen bijvoorbeeld Sneek, Leeuwarden en Drachten eigen woonplaatsbijbels met het Nieuwe Testament. Dokkum krijgt twee versies. Een in de Nederlandse vertaling van de Herziene Statenvertaling en een Friese editie met de vertaling van 1978. Alleen de cover - met het stadhuis, Bonifatius en de Dokkumer Ee, verwijst overigens naar de stad.
Schoorstra hoopt dat veel kerken gebruik zullen maken van de geboden evangelisatiemogelijkheid. ,,Het enige doel is dat mensen kennis kunnen nemen van het Evangelie van Jezus Christus. Het zou mooi zijn om bijvoorbeeld in open kerken tijdens de zomer een dergelijke bijbel neer te leggen of uit te delen", zegt hij.
Burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel neemt morgenochtend op het gemeentehuis het eerste exemplaar in ontvangst.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties