De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodinsdag, 28 juni 2016

Fryske Marren: woonunits voor statushouders
Joure - De Fryske Marren wil op acht plekken in de gemeente woonunits bouwen voor statushouders. Volgens het college van B en W is dat de beste optie om asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten.
Fryslân huisvest op dit moment veel te weinig statushouders. De Fryske Marren moet in 2017 ongeveer 185 statushouders een woonplek geven. Dat lukt niet als alleen gebruik wordt gemaakt van de woningvoorraad van de corporaties. De corporaties kunnen, wanneer zij één op de vijf opnieuw verhuurbare huurwoningen voor dit doel aanbieden, ongeveer 96 statushouders huisvesten. De Fryske Marren wil geen groter beslag leggen op de bestaande huurvoorraad om zo voldoende woningen beschikbaar te houden voor andere woningzoekenden.
De gemeente heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar andere mogelijkheden. Er is gekeken naar het verbouwen van leegstaande schoolgebouwen, het gebruiken van te koop staande huizen en het bouwen van tijdelijke woonunits. Die laatste optie verdient de voorkeur, aldus de gemeente.
Lees verder in het Friesch Dagblad van dinsdag 28 juni 2016

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties