De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Regiomaandag, 27 juni 2016

Dongeradeel: wel fontein, geen herinrichting Markt
Dokkum - Het gemeentebestuur van Dongeradeel blijft erbij: de 'IJsfontein’ moet op de Markt in Dokkum komen. Het college van B en W wil de gehele herinrichting van de Markt echter uitstellen, zodat langer nagedacht kan worden over hoe het ruimtegebrek voor parkeren en evenementen opgelost kan worden.
De gemeenteraad stelde eind maart het besluit nog uit over het 'cadeautje’ van de organisatie van Culturele Hoofdstad 2018. Die wil in alle elf Friese steden een fontein plaatsen. Het presentje is deels voor eigen rekening. Dongeradeel moet 85.000 euro betalen aan voorbereidingskosten. Ook het onderhoud komt voor rekening van de gemeente.
De raad wilde eerst alle voors en tegens op een rij alvorens een beslissing te nemen. Dat heeft het college nu gedaan. Er zijn vier mogelijkheden uitgewerkt. Bij de duurste wordt de hele Markt heringericht, gelijktijdig met de plaatsing van de fontein. Die variant kost twee miljoen euro. De goedkoopste mogelijkheid is het plaatsen van de IJsfontein op een andere locatie. Daarbij is het echter onwaarschijnlijk dat het kunstwerk er voor 2018 staat.
Het college kiest daarom voor optie C. Daarin wordt voorgesteld een globaal herindelingsplan te tekenen, maar die voorlopig niet uit te voeren. Zo kan besproken worden hoe de problemen met parkeer- en evenementenruimte kunnen worden opgelost. De fontein wordt al wel geplaatst.
Dongeradeel moet hier in eerste instantie vier ton voor vrijmaken. De raad spreekt er donderdag over.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties