De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Economiewoensdag, 22 juni 2016

Melkprijs FrieslandCampina internationaal in de top
Leeuwarden - Zuivelcoöperatie FrieslandCampina hoorde in het afgelopen jaar bij de top van de Europese zuivelbedrijven voor wat betreft de hoogte van de melkprijs. In een overzicht van de LTO-Internationale Melkprijsvergelijking die gisteren is gepresenteerd staat dat het bedrijf op de vierde plek is gekomen met een prijs van 33,22 cent per kilo melk. Het gemiddelde van de zestien Europese zuivelbedrijven kwam uit op 31,27 cent. In 2014 was dat nog 38,60 cent.
Bij de presentatie was er vooral aandacht voor de actualiteit. Al geruime tijd liggen de prijzen op een laag niveau. Het peil is nog niet zo laag als in 2009 maar de periode is wel langer, stelt de belangengroep voor boeren. ,,Melkveehouders komen met hun bedrijf in de verdrukking", stelt de organisatie.
,,Het heeft ingrijpende gevolgen voor de hele melkveehouderij. Bedrijfsovernames worden uitgesteld, investeringen vooruit verschoven en de noodzakelijke verduurzaming van bedrijven raakt in de knel. Fiscale maatregelen werken niet, omdat geen winst wordt gemaakt. De zwaar tegenvallende bedrijfsresultaten werken ook door op verwante en toeleverende bedrijven", zei voorzitter Kees Romijn van vakgroep LTO melkveehouderij. ,,Tegen de huidige melkprijs kan niemand produceren."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties