De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Regiodinsdag, 21 juni 2016

Friese scholen: rekentoets te lang onzeker
Leeuwarden - Het rijk laat scholieren veel te lang in onzekerheid over de vraag of de rekentoets wel of niet meetelt voor het eindexamen. De huidige gang van zaken leidt tot onrust bij leerlingen en ouders. Dat is de teneur bij een rondgang langs teamleiders havo en vwo op middelbare scholen in Fryslân.
Dit jaar moeten alle vwo-scholieren ten minste een 5 halen op de rekentoets om te slagen voor hun eindexamen. Vmbo- en havo-leerlingen moeten de rekentoets wel maken, maar de uitslag telt dit jaar nog niet mee voor het behalen van een diploma. Vorige week maakte staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) bekend dat de uitslag van de rekentoets ook volgend schooljaar niet meetelt op vmbo en havo. Wel moet de rekentoets worden afgenomen, en komt ook het resultaat op de cijferlijst te staan.
De teamleiders staan overwegend achter het besluit van Dekker, maar vinden dat hij er veel eerder mee had moeten komen. ,,Het is voor de leerlingen nu pas duidelijk hoe het volgend jaar is geregeld met hun slaag-zakregeling", zegt teamleider atheneum-bovenbouw Tineke Harmsma van csg Comenius in Leeuwarden. ,,Dat is veel te laat, er hoort ruim van tevoren duidelijkheid over te zijn."
Harmsma verwijst ernaar dat havisten die volgend schooljaar examen doen, dit jaar al een rekentoets moesten maken. ,,Terwijl ze in de loop van klas 4 nog steeds niet wisten of de uitslag ervan meetelt voor het examen of niet. Dat geeft stress bij sommige leerlingen."
Lees verder in het Friesch Dagblad van dinsdag 21 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties