De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Regiozaterdag, 18 juni 2016

Managers zien leiding van Caparis niet meer zitten
Drachten - Een groot deel van het managementteam en de staf van Caparis vragen zich openlijk af of algemeen directeur Ben Gerrits en de raad van commissarissen nog wel in staat zijn leiding te geven aan de sociale werkvoorziening in Drachten. Bij de meerderheid is het vertrouwen in de directeur en de RvC inmiddels onherstelbaar geschaad.
Dit schrijven 21 leden van het managementteam en de staf aan directeur Gerrits. Het vertrouwen is geschaad door de gang van zaken rond de schorsing van twee leden van het directieteam, Tjerk Sinnema en Klaas Weissenbach en de communicatie hierover. Er is onder meer sprake van verdraaiing van de mening van het managementteam, schrijven ze. Het belang van Caparis wordt hierdoor ernstig geschaad, stellen ze.
De or is zeer teleurgesteld in de aandeelhouders, die gisterochtend in een tweede en laatste onderling treffen zouden hebben aangegeven volledig achter het tot nu toe gevoerde beleid van Caparis en de gevoerde rechtszaken te staan.
Volgens Sjoerd Feitsma, wethouder van Leeuwarden en woordvoerder van de aandeelhouders, is er sprake van communicatiestoornis. ,,De ondernemingsraad wilde een onderzoek naar het reilen en zeilen binnen Caparis, maar dat duurt de aandeelhouders te lang. Bovendien moet de or met zo’n verzoek bij zijn eigen directeur zijn."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van zaterdag 18 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties