De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Regiodonderdag, 16 juni 2016

Commissarissen weg als directielid blijft
Drachten - Als Caparis de arbeidsovereenkomst van directielid Klaas Weissenbach niet mag beŽindigen, stapt de raad van commissarissen op. En in haar kielzog zeer waarschijnlijk de nieuwe directeur Ben Gerrits van de sociale werkvoorziening in Drachten. Dat zei advocaat Bert Kingma gisteren bij de kantonrechter. Er is geen vertrouwen meer in de concern-controller, de financiŽle man die als het geweten van de organisatie wordt gezien.
Volgens Kingma hebben ook de aandeelhouders van Caparis, acht Friese gemeenten, aangegeven dat ze niet verder kunnen met Weissenbach. ,,Met een afwijzing (van de ontslagaanvraag, red.) wordt er ingegrepen in de structuur van Caparis, dat kan nooit de bedoeling zijn." De commissarissen waren niet op de zitting aanwezig. Ze hadden op het laatste moment een verklaring ingediend.
Weissenbach wordt verweten dat hij op 30 oktober 2015 het contract van zijn ingehuurde mede-directeur Tjerk Sinnema onrechtmatig zou hebben verlengd voor een periode van vier jaar. Zij vormden destijds samen de directie. Weissenbach verklaarde dat hij alleen maar uitvoering gaf aan een eerder met de nu gepensioneerde directeur Flip Glas gesloten mondelinge overeenkomst .
Zowel Weissenbach als Sinnema werden in maart geschorst. Eerder deze maand bepaalde de rechtbank dat Sinnema ten onrechte op non-actief is gesteld en per direct weer aan het werk moest.
Het verlengen van het contract van Sinnema, dat nog tot september 2017 liep, zou een wraakactie zijn geweest voor het feit dat Weissenbach en Sinnema geen statutair directeur konden worden, suggereerde advocaat Kingma. Caparis zocht een zwaargewicht met ervaring met herstructurering, aangezien de werkvoorziening moet worden omgevormd tot een commercieel bedrijf. Kantonrechter Janet Werkema vroeg zich daarop af wat dan het belang was van directeur Glas, die had verklaard de contractverlenging in het eerste kwartaal van 2015 al te hebben afgesproken. ,,Hij was nog graag bij Caparis blijven werken. Zijn vertrek was niet zijn eigen besluit. Dat geldt ook voor Weissenbach en Sinnema. Het lijkt zo te zijn dat de heren verbitterd waren."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 16 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties