De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Regiodonderdag, 16 juni 2016

Fryslân weigert Limburgse probleembevers
Leeuwarden - De provincie Fryslân wil geen bevers overnemen en uitzetten die in Limburg zijn gevangen. Het college van Gedeputeerde Staten wijst een verzoek hiertoe af van de Limburgse gedeputeerde Patrick van der Broeck.
Limburg kampt met een overschot aan bevers. De provincie zette tussen 2002 en 2004 in totaal 33 dieren uit. Sindsdien is de beverpopulatie in de provincie fors gegroeid, tot ongeveer zeshonderd dieren.
Die groei leidt tot overlast in Limburg. ,,Onlangs was nog de oever van een kasteelgracht aangevreten door bevers", zegt provinciewoordvoerder Vincent van der Stouwe. ,,Daarop liep de gracht leeg tot onder de fundering." De opmars van de bever leidt vooral tot zorgen over vraatschade bij de Limburgse waterschappen.
Het bestrijden van de dieren is lastig, omdat ze wettelijk beschermd zijn. De provincie stuurde daarom een verzoek naar de elf andere provincies. In die brief vraagt de Limburgse gedeputeerde aan zijn collega´s of ze bevers willen overnemen en uitzetten. In Fryslân richtte hij zich tot FNP´er Johannes Kramer.
De reactie is inmiddels onderweg: het college van Gedeputeerde Staten slaat het verzoek af.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 16 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties