De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Regiowoensdag, 15 juni 2016

Gevangenis in Veenhuizen blijft open
Veenhuizen - De gevangenis in Veenhuizen blijft open. Dat meldt de provincie Drenthe. Volgens de provincie kwam maandagavond uit Den Haag het verlossende woord daarover. 'Een bevredigende uitkomst na een intensieve lobby´, meldt de provincie.
Goed nieuws voor de werkgelegenheid, vindt Drenthe. De gevangenis biedt aan ruim vijfhonderd mensen werk, van wie een flink aantal in Fryslân woont. Daarnaast leveren veel toeleveranciers uit de regio aan de gevangenis.
De afgelopen tijd hebben bestuurders van gemeenten, provincie en het gevangenispersoneel samen opgetrokken om de gevangenis open te houden. Het plan om de gevangenis deels te sluiten stuitte op hevig verzet, ook in de Tweede Kamer. In de rijksbegroting voor volgend jaar, waarover de VVD en de PvdA het in grote lijnen eens zouden zijn, zou staan dat er driehonderd miljoen euro in politie en justitie wordt gestoken. Daarmee is de sluiting van Veenhuizen van de baan.
Voorlopig zullen er geen gevangenissen of jeugdinrichtingen meer worden gesloten. Dat heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) gisteren bekendgemaakt.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties