De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Regiomaandag, 13 juni 2016

Rederij moet wijken voor toeristen in Nieuwe Willemshaven
Harlingen - Rederij Wadden Transport verzorgt al bijna 35 jaar goederenvervoer vanuit de Nieuwe Willemshaven in Harlingen naar de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling. Door een nieuw bestemmingsplan van de gemeente dreigt het bedrijf te moeten verkassen.
De gemeente wil een toeristische invulling geven aan de Nieuwe Willemshaven, geheel ten dienste van de pleziervaart. Voor bedrijvigheid is dan geen plaats meer. Wadden Transport is bereid om te verhuizen, maar helaas is er nog geen geschikte locatie gevonden voor de veerboot van het bedrijf. Dit zou betekenen dat Wadden Transport zijn bedrijfsvoering moet stoppen.
,,Vanaf 1 april volgend jaar is onze ligplaatstoestemming ingetrokken en moeten wij vertrekken", vertelt Fred Lakeman van Wadden Transport. ,,Maar we kunnen nergens heen en ondervinden vanuit de gemeente nauwelijks bereidheid om mee te denken over een oplossing."
Aanstaande woensdag neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan. Als Wadden Transport straks in zijn geheel moet verdwijnen, zou dat met name voor de Waddeneilanden nadelig zijn. ,,Wij vervoeren veel grote en zware transporten en kunnen als enige aan de kade aanleggen. Dus mochten er problemen zijn met de aanlegbrug dan kunnen wij als enige de eilanden bevoorraden."
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van maandag 13 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties