De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Regiozaterdag, 11 juni 2016

Onduidelijkheid rond regels stuntteams
Leeuwarden - De verantwoordelijke bestuurders en instanties kunnen geen uitsluitsel geven over wat de stuntteams wel en niet mogen tijdens oefeningen voor vliegshows en tijdens vliegshows zelf. Die vinden ook vandaag tijdens de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden plaats.
Na de crash van een vliegtuig donderdagmiddag bij Bitgum verklaarden zowel burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden als vliegbasiscommandant Denny Traas dat de stuntteams niet in formatie boven de stad mogen vliegen. Traas verklaarde donderdagavond geen indicatie te hebben dat er wel in formatie was gevlogen en noemde dat ,,streng verboden". Ook Crone zei dat.
Later corrigeerde Traas dat, door telefonisch te melden dat er wel boven een hoogte van 450 meter in formatie gevlogen mocht worden, maar dat manoeuvres tot een minimum moesten worden beperkt. Zowel donderdag als gisteren vlogen meerdere stuntteams in formatie over Leeuwarden heen.
Regels
Op de vliegbasis zelf legde Frank Gerards, display security director bij Defensie, wel uit wat de regels zijn. ,,Boven de stad geldt de dagelijkse regelgeving. Dat betekent dat er daar gevlogen mag worden, mits dat gebeurt op minstens 450 meter hoogte. En dan maakt het niet uit of je met twee of met zeven vliegtuigen vliegt."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 11 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties