De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Regiozaterdag, 11 juni 2016

Ook Berltsum maakt zich op voor het bezoek van het koningspaar
Berltsum - ,,Wij willen deze kans niet aan ons voorbij laten gaan om de twaalfde stad van Fryslân op de kaart te zetten", vertelt Sybren van Tuinen van Oranje Nationaal uit Berltsum. De Oranjevereniging legt dit weekend de laatste hand aan de voorbereidingen voor de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op maandag.
De koning en koningin beginnen hun bezoek aan Noordwest-Fryslân op Campus Middelsee in Sint Annaparochie. Daarna rijden zij via Berltsum naar Wier. Van Tuinen: ,,Voor deze gelegenheid hebben wij billboards laten maken met een welkomsttekst. Daarnaast hangen we een oranje kroon met een doorsnede van zeven meter boven het monument dat herinnert aan de inhuldiging van koningin Beatrix in 1980."
Het doel van dat alles is dat het koningspaar bij het monument even uit de bus stapt. Doen ze dat, dan wil de Oranjevereniging van Berltsum hen een speciaal cadeau aanbieden. Van Tuinen: ,,En anders proberen we dat in Harlingen."
Op Campus Middelsee, waar het koningsbezoek begint, gaan Willem-Alexander en Máxima in gesprek met docenten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit Noordwest-Fryslân. Ook kijken ze bij het leerwerkplein van de campus, vertelt Oene Krist, manager van dat leerwerkplein. ,,Daar kunnen leerlingen zich oriënteren op de beroepen die hier in de regio zijn. Ons doel is om hiermee jongeren meer aan de regio te binden en daarmee het dreigende arbeidstekort op te vangen."
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van 11 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties