De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Regiodonderdag, 9 juni 2016

Pleziervaart gedupeerd door sleepcontrole
Leeuwarden - Het Watersportverbond hekelt de controles van het ministerie van Infrastructuur en Milieu op de Certificaat van Onderzoek-plicht voor sleepboten. Deze maatregel levert volgens de organisatie knelpunten op voor de pleziervaart. De Friese Tweede Kamerleden Lutz Jacobi (PvdA) en Betty de Boer (VVD) hebben minister Melanie Schultz gisteren om opheldering gevraagd.
Sinds januari controleert het ministerie actief op de CvO-plicht bij sleepboten. Volgens het Binnenvaartbesluit is elk schip dat sleept een sleepboot en is er altijd sprake van bedrijfsmatig varen indien een schip iets op sleeptouw heeft. In dat geval moeten al deze schepen een CvO - een keuringsrapport - hebben.
Opmerkelijk, vindt het Watersportverbond. Volgens de organisatie zouden volgens de regel bijna alle recreatievaartuigen voortaan als bedrijfsmatige vaart worden gekwalificeerd, want het komt vaak voor dat pleziervaartuigen iets meeslepen. 'Grofweg kan gesteld worden dat iedere kajuitboot en platbodem een andere boot kan slepen’, schrijft de organisatie.
Als voorbeelden noemt het Watersportverbond jachten die een klein bijbootje meetrekken of kleine boten die een surfplank meeslepen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 9 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties