De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiowoensdag, 8 juni 2016

Besluit over de Frosk valt deze week
De Westereen - Haar oudste twee zonen haalden beide hun zwemdiploma in de Frosk. Of Wander, de jongste van anderhalf, dat ook kan is nog maar de vraag, beseft Anke Wijbenga (35), woordvoerder van het Comité Frosk. Ze raakte in april min of meer toevallig bij het reddingscomité betrokken. ,,Een badjuffrouw die mijn middelste zoon les had gegeven, vertelde me twee maanden geleden dat het mis ging met het bad. Ze wist dat ik nogal van het organiseren ben. Zo zat ik ook achter het Open Fries Kampioenschap 'straatsen’ afgelopen winter in die ijzelperiode. Ik begon toen een actie op Facebook en voor ik het wist, zat ik er tot over mijn oren in en was er een actiecomité om de Frosk te redden."
Al gauw boden de leden van het oude comité, dat in 2010 al had gestreden voor het behoud van De Frosk, hun diensten aan en telt het huidige comité De Frosk tien leden.
Drieduizend handtekeningen
Liefst drieduizend handtekeningen konden ze vorige week aan de gemeente Dantumadiel overhandigen. En de gemeente, die het zwembad zelf vier jaar geleden verkocht aan de ConeGroup, staat ook heel sympathiek tegenover het plan van het comité het zwembad in een stichting onder te brengen.
Maar met alleen enthousiasme, steun van de bevolking, goede wil en schouderklopjes van de gemeenteraad houd je geen zwembad open, beseft Wijbenga. ,,Voor de exploitatie van het zwembad komt heel wat kijken. De huur is met 12.500 euro per jaar niet extreem hoog. Maar de energiekosten liggen nu zo rond een ton. De Koninklijke Nederlandse Zwembond heeft de boeken van de afgelopen tijd gekregen en rekent nu uit of we het redelijkerwijs met een stichting kunnen openhouden. De resultaten krijgen we deze week te horen."
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties