De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Regiodinsdag, 7 juni 2016

Daling gebruik antibiotica in veeteelt stokt
Leeuwarden - Het gebruik van antibiotica in de veehouderij is in 2015 nauwelijks afgenomen. De beoogde afname van 70 procent tussen 2009 en 2015 is daarmee niet gehaald. Dit ondanks extra inspanningen die een jaar geleden nog door het kabinet werden afgesproken met onder meer dierenartsen. Dat bleek gisteren uit cijfers van de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit (SDa).
Het preventief gebruiken van antibiotica in de veeteelt kan gevaarlijk zijn voor mensen. Door veelvuldig middelen te gebruiken tegen ziekteverwekkers kunnen die resistent worden, waardoor het moeilijker wordt om mensen bij een besmetting te behandelen met antibiotica.
Het antibioticagebruik in de veeteelt blijkt in vijf jaar met zo’n 58 procent te zijn gedaald. In 2015 vlakte de daling af naar 0,65 procent. Bij kalkoenen (plus 17 procent) en kalveren (plus 4,3 procent) werd zelfs meer antibiotica gebruikt. Ondanks de 'geringe daling’ tekent zich volgens de experts van de SDa een beweging 'naar meer verantwoord gebruik’ af.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 7 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties