De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.

donderdag 14 december

Regiodonderdag, 2 juni 2016

Nog geen geld voor vervanging SkŻlenboarch
Jistrum - De vervanging van de brug SkŻlenboarch over het Prinses Margrietkanaal bij Jistrum dreigt vertraagd te worden.
De provincie Frysl‚n stelde vorig jaar er snel een nieuwe brug moet komen, omdat de huidige in slechte technische staat is.
Vervanging had volgens de provincie ook bij het rijk prioriteit, omdat er momenteel al gebruiksbeperkingen gelden voor de brug. De provincie verwachtte daarom dat in de rijksvoorjaarsnota, die afgelopen vrijdag is vastgesteld, geld voor de vervanging zou staan. Dat is niet het geval.
Volgens een woordvoerster van het ministerie van Infrastructuur en Milieu staan in de voorjaarsnota alleen belangrijke wijzigingen voor 2016 ten opzichte van de Miljoenennota van 2015. De vervanging van brug SkŻlenboarch is hier niet in opgenomen.
Volgens haar hebben Den Haag en de provincie Frysl‚n slechts afgesproken dat het rijk en provincie in 2016 de voorbereidende besprekingen starten over de vervanging van enkele bruggen, waaronder SkŻlenboarch. Concrete plannen worden pas in de begroting op Prinsjesdag 2016 naar buiten gebracht.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 2 juni

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties