De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Economiemaandag, 30 mei 2016

Fabriek Imperial Tobacco draait op kwart capaciteit
Joure - De tabaksfabriek van Imperial Tobacco in Joure moet deze week weer op een kwart van de productiecapaciteit zitten. Dat is iets meer dan vorige week. De Jouster productie lag half mei een week stil in afwachting van nieuwe eisen aan rookwarenverpakkingen. Nu die grotendeels bekend zijn, moeten productielijnen worden omgebouwd en verpakkingen ontworpen. Ondertussen wordt voor markten buiten Nederland geproduceerd.
,,We zijn weer voorzichtig opgestart afgelopen week. We hebben van een aantal EU-landen, zoals Oostenrijk, de verpakkingsmaterialen binnen gekregen. Ook produceren we voor markten buiten de Europese Unie", zegt locatiedirecteur Bart Zijlstra. Elke EU-lidstaat mag eisen toevoegen aan al eerder afgesproken Europese regelgeving. ,,Hopelijk krijgen we de verpakkingen voor Nederland met een week of twee. Maar dat is nog koffiedik kijken."
Op de verpakkingen moeten afbeeldingen komen te staan, die de gezondheidseffecten van roken tonen. Door de grootte van die plaatjes moet onder meer de flap van de shagverpakking groter. Dat vraagt ook om aanpassing van de productielijnen. Het Jouster personeel vult de tijd nu met trainingen. De tabak voor de Friese fabriek - een voorraad voor een à anderhalf jaar - wacht in magazijnen elders tot ze wordt aangevoerd.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties